Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een koffiemachine aan te schaffen voor hun bedrijf. Medewerkers hechten steeds meer waarde aan goede koffie, waardoor de werknemerstevredenheid ook nog eens omhoog gaat. Maar waarom zou je nog meer kiezen voor een koffiemachine als ondernemer?

Meer energie

De voornaamste reden waarom werknemers koffie drinken is omdat ze er meer energie door krijgen. Koffiebonen bestaan voor ongeveer 1 tot 1.5% uit cafeïne, wat ervoor zorgt dat je je opgewekter zult voelen. Hierdoor is koffie ook een ideaal middel om de dag mee te beginnen.

Stimuleert de productiviteit

Als stimulerend middel houdt koffie werknemers wakker en alerter tijdens de werkdag, wat de productiviteit op de werkplek ten goede komt. Werknemers de gehele dag geconcentreerd houden op hun werk is echter niet de enige manier waarop koffieconsumptie de productiviteit verhoogt.

Meer creativiteit

Wanneer je koffie drinkt stimuleert je jouw hersenen en word je alerter. Dit werkt vaak in het voordeel van het stimuleren van creatieve ideeën. Of jee nu zelfstandig werkt of als onderdeel van een grotere groep, koffie is goed voor de geest en om out-of-the-box te denken.

Geheugen verbeteren

In diverse studies wordt de consumptie van koffie in verband gebracht met een beter korte- en langetermijn geheugen. Dat betekent dat mensen beter zaken zullen onthouden. Handig toch?

Het zorgt voor een fijne werkomgeving

Een koffiemachine van hoge kwaliteit op het werk kan bijdragen aan een positieve werkomgeving. Werknemers zullen meer energie hebben, vrolijker zijn en met meer vertrouwen gesprekken voeren.

Samenvatting

Dat het investeren in een goede koffiemachine als ondernemer een slimme keus is, is nu wel duidelijk. Het levert veel energie op voor jou en je personeel. Koffiemachine inmiddels binnen? Dan kan je nu koffiebonen kopen bij een erkende leverancier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *